Tere! Oled Eesti Tegevusterapeutide Liidu ajutisel kodulehel. Kasutame seda lehte kontaktandmete ja jooskva info vahendamiseks.

Kutse taotlemine


Eesti Tegevusterapeutide Liit kuulutab välja tegevusterapeut tase 6 kutse andmise.

Kutse taotlemise eeltingimused on:
1. Tegevusteraapiaalane kõrgharidus;
2. Erialane ja taotletava valdkonnaga seotud täienduskoolitus vähemalt ühe (1) EAP (26 akadeemilist tundi) kolme aasta kohta või tegevus koolitajana vähemalt ühe (1) EAP ulatuses või avaldatud publikatsioonid/ õppematerjalid 1 EAP ulatuses;
3. Vähemalt kolme-aastane erialase praktilise töö kogemus  pärast erialase kõrghariduse omandamist vähemalt 0,5 koormusega viimase viie aasta jooksul (lapsehoolduspuhkust ei arvestata pideva tööstaaži hulka). Juhul, kui taotlejal on küll erialane kõrgharidus ja ta on nõutud aja jooksul täitnud tegevusterapeudi tööülesandeid, kuid teise ametinimetuse all, vaadatakse antud juhtum üle individuaalselt ning väljastatakse otsus kutseeksamile lubamise või mittelubamise kohta.


Kutse andmine toimub vastavalt valitud tegevusalale. Valitud tegevusalad võivad olla:
•    Laste ja noorukite tegevusteraapia;
•    Eakate tegevusteraapia;
•    Tugiliikumise elundkonna häiretega isikute tegevusteraapia;
•    Neuroloogiliste häiretega isikute tegevusteraapia;
•    Vaimse tervise häiretega isikute tegevusteraapia.

Kutse taotlemine toimub 2 etapis:
1.    kirjaliku juhtumi analüüsi esitamine – juhtumianalüüs peab vastama kutsestandardi kohustuslikele kompetentsidele; taotleja tõendab hinnatavaid kompetentse juhendi järgi koostatud juhtumi analüüsi tabelis (vt. Hindamisstandard, vorm H1);
2.    intervjuu – taotleja tõendab kompetentse, esitades oma juhtumianalüüsi (aeg max 30 minutit) ja vastab suuliselt hindamiskomisjoni küsimustele vahetult või hindamiskomisjoni poolt etteantud ettevalmistusaja järel.

Juhtumi analüüsi valikul tuleb lähtuda järgnevast:
•    juhtum on võetud taotleja viimase kahe aasta töökogemusest;
•    juhtum peab olema valitud nii, et selle kaudu on võimalik kirjeldada kõigi nõutud kompetentside tegevusnäitajaid vastavalt taotleja valitud tegevusalale;
•    taotleja esitab juhtumi analüüsi tabelit H1 kasutades.

Korraga võib taotleda rohkem kui ühe tegevusala kutset, kuid sel juhul tuleb iga valitud eriala kohta esitada eraldi avaldused, juhtumianalüüsid ja maksekorraldused. N: soovid taotleda neuroloogilise häiretega isikute tegevusteraapia ja tugiliikumise häiretega isikute tegevusteraapia kutset; selleks tuleb esitada 2 avaldust (üks neuroloogilise juhtumi kohta ja teine tugiliikumise häiretega juhtumi kohta), 2 eraldi juhtumianalüüsi (üks neuroloogilise juhtumi kohta ja teine tugiliikumise häiretega juhtumi kohta) ja 2 maksekorraldust (üks kord maksad neuroloogilise kutse saamise eest ja teine kord maksad tugiliikumise  kutse saamise eest).

Kutse taotlemise tasu on 95,41 eurot, mis tuleb maksta Eesti Tegevusterapeutide Liidu kontole 221047786292, seletusse märkida “Kutse taotlemise tasu + taotleja nimi”.

Dokumentide esitamise kuupäev on 04.november 2013.a. (k.a.).
Enne kompetentside hindamist viiakse kutse andja poolt läbi dokumentide läbivaatamine ehk dokumentide vastavuse kontroll kutse andmise korral kehtestatud nõuetele ja eeltingimustele. Juhul, kui dokumendid ei vasta nõuetele, teavitatakse taotlejat sellest 10 tööpäeva jooksul ja antakse tähtaeg puuduste kõrvaldamiseks. Juhtumi analüüs ja seda täiendavad dokumendid peavad olema esitatud konfidentsiaalsusnõuetele vastavalt (patsiendi ja taotleja isiku andmed on kõrvaldatud). Nõuetekohaselt täidetud dokumendid registreeritakse, muudetakse ananüümseks ja edastatakse hindamiskomisjonile.

Kutse taotlemiseks tuleb kõik dokumendid saata elektroonselt aadressile ttkutse@gmail.com.

Vastavalt kutse andmise korrale on kutse taotlemiseks vajalikud dokumendid:
1.    Vormikohane avaldus (NB! Avaldus peab olema digiallkirjastatud!!), vt. kutse andmise kord lisa 1 (http://tegevusteraapia.blogspot.com/2013/07/kutse-andmise-kord.html);
2.    Vormikohane CV, vt. kutse andmise kord lisa 2.
3.    CV lisad, vt. kutse andmise kord lisa 1:
3.1.    isikut tõendava dokumendi koopia;
3.2.    haridusttõendava dokumendi koopia;
3.3.    tööandma kinnitus töötamise ja koormuse kohta;
3.4.    täienduskoolituste tunnistuste koopiad või dokumendite koopiad tegevuse kohta koolitajana või koopiad avaldatud publikatsioonidest või õppematerjalidest.
4.    Juhtumianalüüs (koos lisadega)
5.    Maksekorralduse koopia(d).

Kutse taotlemise teine etapp ehk intervjuu toimub 02. või 03.detsembril 2013.a. Täpsem aeg ja koht teatatakse taotlejale isiklikult.

No comments:

Post a Comment